(Köz)szempont

Hazánk és a világ ügyes, de leginkább bajos dolgai, felrázva, nem keverve.

Kontakt

Az e-mail címed:

A legújabb szempont a FeedBurner-rel jut el hozzád.

Személyes kontakt: kozszempont@gmail.com

Követési távolság:

Ezeket szeretjük:

Vitatott szempontok

  • sorica123 (törölt): 'Egyszerűen csak emberközelivé válna, és ami még ennél is lényegesebb: jóval modernebbé.' - szerin... (2011.02.01. 09:42) Könyvtári tragikomikum
  • Kandabula: @SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: johogyvansárhányod. Nekemnincs. (2011.01.20. 00:51) Valami változott
  • SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: @Kandabula: Tessék,tessék? Nem hallom,mert zörög a sárhányó! :) (2011.01.19. 21:32) Valami változott
  • Kandabula: @SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: johogyvagy! Üldözjél, előbutob utoléreld maga... (2011.01.19. 19:08) Valami változott
  • Kandabula: @SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: örülök, hogy vagy. Üldözjél. Elöbutobb útolér... (2011.01.19. 19:06) Valami változott
  • Utolsó 20

Író, szerző, műfordító

Arsenal - Bacelona (2010.03.30.)

2010.03.31. 19:57 H00ligan

Kellemes, szurkolással teli estét mindenkinek! A két szerdai Bajnokok Ligája mérkőzés közül az Arsenal - Barcelona meccset igyekszünk közvetíteni mindazoknak, akik tűkön ülve várják a két csapat közvetítését, ám mégsem láthatják.

1. perc:
Megkezdődött a mérkőzés. Az első komoly támadást a Barcelona vezette. Szöglet lett belőle.

3. perc:
Almuniának már megvolt az első nagy védése egy Barca a szöglet után, végül tisztáztak a védők. Egyelőre kezdeményezőbb a vendégek játéka.

6. perc:
Rohamoz a Barcelona, az Ágyúsok egyelőre a saját térfelükön is keresik a labdát. Ibrahimovic óriási ziccert hagyott ki 2 méterről, más kérdés, hogy lesen volt.

11. perc:
Visszavett a katalán csapat. Vagy az Arsenal javult fel a védekezésben? Minden esetre csökkent a nyomás a házigazdák kapuján. Keitát pedig felrúgták, jöhet egy szabadrúgás, de majdnem a félpályáról.

14. perc:
Daniel Alves jó 3/4-ed pályás sprintje, majd beadása után Messi lőtt a 16-os vonalából, de fölé.

15. perc:
Három óriási helyzet egymás után az Arsenal kapuja előtt, előbb Almunia védte Messi lövését, majd a védők fejelték és vágták ki a labdát az ötös környékéről. Végül a földön maradt egy hazai játékos, a játékvezető pedig kifelé fújt szabadot.

17. perc:
Szöglettel felérő szabadrúgással jött a Barca egy apróbb szabálytalanság után, melyből végül szöglet lett. A sarokrúgás egy Piqué fejessel fejeződött be, amit Almunia biztos kézzel fogott.
Hogy lehet, hogy még mindig 0-0?

21. perc:
Az elmúlt egy percen végre a vendég térfélen is volt a labda, a 16-os előterében adogattak a hazaiak, végül Arshavin beadását kanalazták ki a védők. Visszafelé futtában felrúgta Sergiot, a vége szabadrúgás, és az első sárgája ebben a sorozatban.

23. perc:
Kinyílt az Ágyúsok csipája, a katalánok csak keresték a labdát az elmúlt percekben. Egy bedobás után Nasrihoz került a labda, aki épphogy a kapufa mellé csavart. Megjött a londoni drukkerek hangja is.

28. perc:
Messi szeretett volna 11-es kiharcolni Clichy szerelése után, de a bíró nem ette meg. Így se büntető, se szöglet, viszont egy kirúgás. Arsavin a sárgája óta bicegett, lecserélte Wenger, Eboué jött be helyette.

30. perc:
Ibraqhimovic maga alá gyűrte védőjét, tette mind ezt lesen. Fejesét ráadásul Almunia is fogta, így hamvába halt a támadás.

Dani Alves nagyon jól játszik a jobb oldalon, de eddig sikerült megfogni.

31. perc:
Bendtnert szerették volna kiugratni, de hosszú labdát kapott, a védők pedig kereszteztek. A labdatartásra koncentrál a két csapat, látszólag óvatosan kóstolgatják egymást.

35. perc:
Bendtner adta be a labdát a jobb oldalról, gyakorlatilag önmaga helyére. Diaby fejelt, mellé.

37. perc:
Szabadrúgás az Arsenal kapuja előtt, Messi lövését fogta Almunia. A kontrából Bendtner lőhetett tisztán, előbb Victor Valdést, majd a kapufát lőtte telibe, mint kiderült, lesen.

40. perc:
A hazaiak igyekeznek átvenni a kezdeményezést, már a vendégek térfelén igyekeznek megszerezni a labdát. Song kapott egy buta sárga lapot. Szabálytalankodott, majd nem engedte elvégezni a gyors szabadrúgást. A mérkőzés ettől eltekintve abszolút sportszerű.

44. perc:
Egy Barca támadásból kontráztak a hazaiak, Puyol utolsó emberként vágta ki Nasri beadott labdáját Bendtner elől. A katalánok fordultak, Fabregas hátulról becsúszva akart szerelni, sárgát kapott érte. Ő már biztosan nem játszik a visszavágón.

45+2.perc:
A félidő utolsó támadását a hazaiak vezethették, ismét Nasri adott be Bendtnernek, ismét Puyol szerelt, ezúttal vetődve, becsúszva.

Szünet.

Az első félidő alapján eddig úgy tűnik, a meccs embere (hazai szempontból legalább is), Manuel Almunia. Az Ágyúsok portása eddig kiválóan végezte a dolgát, más kérdés, hogy képes a nagy bakikra is. A hétvégén így vesztett pontot a csapat a bajnokságban.

46. perc:
Gól! A Barca kezdte a második félidőt, és gyakorlatilag 25 másodperc után megszerezte a vezetést. Ibrahimovic emelte át a rosszul kimozduló Almunia fölött a labdát. Megvolt a baki. 0-1.

49. perc:
Fabregas húzott volna el a bal oldalon, de szerelték, majd feltartották, utóbbit szabálytalanul. A bíró szerint azonban semmi sem történt.

52. perc:
Újabb Barca helyzet, ezúttal Pedro lőtt a 16-os vonaláról, pontosan középről, de mellé.

53. perc:
Messi lőhetett szabadrúgást jó 20 méterről, de Almunia védte. Az Arsenal azt tette, amihez a leginkább ért, gyors labdakihozatallal lepte meg a Barcát, Bendtner közeli fejesét azonban védte Valdes.

57. perc:
Az elmúlt 4-5 perc a középpályán folyó játékról szólt. Egyik csapat sem rohan fejjel előre.A Barcelonának sokkal jobb a labdabirtoklása.

59. perc:
Gól! Újabb Ibrahimovic gól. Ezúttal a védőt átemelve indították a svéd csatárt, aki a jobb felső sarokba szúrta a labdát. Eldőlni látszik a meccs, és a továbbjutás is. 0-2.

62. perc:
A jobb oldalról adták volna be a labdát a hazaiak, de végül Valdes húzta le a próbálkozást.

67. perc:
Magabiztosan adogatnak a katalánok, mondjuk ezt meg is tehetik. Az Ágyúsok eddig sem fértek a labdához, ezután még nehezebb dolguk lesz. Közben újabb csere, Nasri ment le, Walcott állt be helyette.

69. perc:
Formálódó hazai akciók. Előbb a frissen beállt Walcott-ot szöktették, majd Clichy adott be a balról, Valdes húzta le.

70. perc:
Gól! Walcott remek cserének bizonyult, egy kiugratás után kíméletlenül lőtt a kapuba Valdes keze mellett. Éledező remények?. 1-2.

72. perc:
Vérszemet kaptak a hazaiak, megkezdték a rohamozást. Piqué szabálytalankodott a 16-os előtt, sárgát ért a megmozdulás. Jön a szabadrúgás.

73. perc:
Hosszú sorfalrendezgetés után Fabregas lőtte el a labdát, pontosabban a kapufa fölé emelte. Minden esetre figyelmeztető jelek ezek a vendégek számára.

75. perc:
Eboué is besárgult, Messit tette arrébb.

77. perc:
Jól játszik most a londoni csapat, de az utolsó passzok mindig rosszak. Egy ilyen akció végén iramodott meg Messi, végül Almunia mentett. Megtörtént az első Barca csere, amit mindenki várt. Bejött Henry, akit olyan taps fogadott, mintha csak az Arsenalba állt volna be. Egészen az első labdaérintésig, akkor már "booo"-zott a közönség.

79. perc:
Diaby is kihagyni kényszerül a visszavágót, besárgult. Ha így haladunk, Spanyolországban Wenger is pályára lép majd.

81. perc:
Walcott vezette volna az akciót a szélen, ha könyöklés miatt nem fújták volna le.

84. perc:
Tizenegyes! Bendtner fejelte le a labdát Fabregasnak, akit Puyol takarított el az útból. Puyolt kiállították.

85. perc:
Gól! Fabregas bevágta a labdát az elmozduló Valdes helyére. Fabregasnak feltehetően ez volt az utolsó megmozdulása ebben a negyeddöntőben. Az Arsenal egyébként az utolsó 10 percben eddig 7 gólt lőtt. Most már nyolcat. 2-2.

90. perc:
Rohamoz az Arsenal, Walcott visszagurítása azonban csak a védőket találta meg. 3 perc ráadás lesz.

90+1. perc:
Walcott beadását Valdes húzta le Fabregas elől.

90+3. perc:
Walcott már nem tudta befejezni az utolsó támadását, a játékvezető pontosan 3 percet hosszabbított. A vége 2-2, még van esély az angol csapat továbbjutására, ám ahhoz igen nagyon kell focizni Barcelonában.

Szólj hozzá!

Címkék: sport barcelona foci futball bajnokok ligája bl arsenal

A bejegyzés trackback címe:

https://szempont.blog.hu/api/trackback/id/tr471885012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása