(Köz)szempont

Hazánk és a világ ügyes, de leginkább bajos dolgai, felrázva, nem keverve.

Kontakt

Az e-mail címed:

A legújabb szempont a FeedBurner-rel jut el hozzád.

Személyes kontakt: kozszempont@gmail.com

Követési távolság:

Ezeket szeretjük:

Vitatott szempontok

  • sorica123 (törölt): 'Egyszerűen csak emberközelivé válna, és ami még ennél is lényegesebb: jóval modernebbé.' - szerin... (2011.02.01. 09:42) Könyvtári tragikomikum
  • Kandabula: @SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: johogyvansárhányod. Nekemnincs. (2011.01.20. 00:51) Valami változott
  • SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: @Kandabula: Tessék,tessék? Nem hallom,mert zörög a sárhányó! :) (2011.01.19. 21:32) Valami változott
  • Kandabula: @SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: johogyvagy! Üldözjél, előbutob utoléreld maga... (2011.01.19. 19:08) Valami változott
  • Kandabula: @SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: örülök, hogy vagy. Üldözjél. Elöbutobb útolér... (2011.01.19. 19:06) Valami változott
  • Utolsó 20

Író, szerző, műfordító

Valami változott

2011.01.15. 11:53 H00ligan

Tízezer ember. Hozzávetőlegesen ennyien voltak kint a Kossuth téren péntek este, hogy voksukat letegyék a sajtószabadság mellett, a médiatörvény ellenében. Tízezer ember. Legalább ennyien vannak ma Magyarországon, akik úgy gondolják, a Kormány rossz döntést hozott és egy olyan törvényt szeretne „lenyomni a torkukon”, amitől igen rossz szájízzel élnének tovább. Valami azonban más volt.

Az elmúlt években a Kossuth tér az elégedetlenség és a változás iránti vágy színterévé vált, erről a két szóról egyből a tüntetésre, demonstrációra asszociáltunk. Van azonban egy nagy különbség a kettő között: az emberek megmutatták, lehet ezt kultúrált formában is csinálni, kihagyva olyan, szinte kötelezővé vált elemeket, mint a rendőrök lehazaárulózása, köztulajdon megrongálása vagy a magántulajdon semmibevétele. Igaz, ezúttal nem is volt mögötte semmilyen vélt vagy valós háttérpropaganda. A kezdeményezés a civileké volt.

A tömeget látván a résztvevők többsége fiatal volt, valószínűleg az értelmiségi réteg jelenlegi vagy leendő tagjai. Elmentek, mert egyetértettek azzal, amiről a „rendezvény” szólt, majd hazamentek. És hogy miért is fontos, hogy fiatalok voltak? Az MSZP – vagyis ami még megmaradt belőle – szavazótábora ugyanis tény és való, a nyugdíjasok nagy százaléka. Nem a baloldalé, az MSZP-é. Ők viszont már az új generáció tagjai, akik voksukkal már a 2010-es parlamenti választásokon is elmondták véleményüket. És elfogják ezután is.

A Kormány – még akkor is, ha tényleg, őszintén nem igaz – látszólag a saját hatalmát szeretné jó előre konzerválni, ha lehet 2, de inkább több ciklusra. Ehhez viszont olyan intézkedések kellenek, amik pont az ellenkezőjét érhetik el, és hiába az uralt média, hiába az új Alkotmány, a végén úgy is az egyén dönt. Bár az is igaz, nem csak azért lépik most meg ezeket, mert gyorsan akarnak jólétet teremteni, és ez az első állomás. Nem. A negatív visszhangot keltő intézkedések mindig a ciklus elején születnek meg, a magyar ember, pedig gyorsan felejt, ha valami olyat kap cserébe, ami neki épp akkor jó, még ha Tiszavirág életű is az a dolog. De ezeket a tüntetőket elnézve, talán ez is másként lesz majd.

Tízezer ember. Legalább ennyien vannak, akik változtathatnak ezen.

653 komment · 4 trackback

Címkék: tüntetés kossuth tér sajtószabadság médiatörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://szempont.blog.hu/api/trackback/id/tr332585357

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Valami változott 2011.01.15. 18:43:06

Tízezer ember. Hozzávetőlegesen ennyien voltak kint a Kossuth téren péntek este, hogy voksukat letegyék a sajtószabadság mellett, a médiatörvény ellenében.

Trackback: Schmitt Pál: a büntetett előélet nem kizáró ok 2011.01.15. 17:22:03

A Magyar köztársaság elnökéről kínosnak tűnő adatok láttak napvilágot pénteken: kiderült, hogy Schmitt Pállal szemben 1964-ben jogerős elmarasztaló ítélet született egy büntetőügyben. A Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerős ítélete szerint négy hónap...

Trackback: Tüntetés a magyar sajtószabadságért 2011.01.15. 14:05:19

10-20 ezer fő vett körülbelül részt a Parlament előtti Sajtószabadságért való tüntetésen. Amennyiben  a 2002-es FMPSZ (egykori Fidesz)  "két millióan vagyunk itt" választási gyűléshez arányítanánk a tömeget, akkor 300-500 ezer jönne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ermi71 2011.01.16. 00:17:18

Szerintem meg amig a médiatörvényen pampogtok az Orbán röhög a markába, egyáltalán nem ezt tartom a legfontosabb problémának de csak ezen megy az izmozás. Hónapok múlva lesz eredmény, hogy mi van ezzel a médiatörvénnyel mégha a fejetek tetejére is álltok, mert azt mondja várja a vizsgálatot. Majd kora nyáron kihoznak valami nem tetsző részt azt meg módosítja és kész.Mit fogtok csinálni akkor ha előjön majd az új alkotmánnyal, ugyanez a hiszti lesz?Arra már szarni fog az EU. Amúgy meg akkor lenne hiteles és erős mondjuk a többi párt közül az mszp mondókája, ha fel tudnak mutatni egy épkézláb miniszterelnökjelöltet. Na mondjatok a jelenlegi mszp-ből egy neve,t ha megbukik az Orbán kire szavazzunk? Shiffer? Vona? Mesterházy? Ugyan gyerekek na akkor lenne bajban csak az ország.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2011.01.16. 00:20:26

@strappa: "Ebből is látszik, hogy nem ismered a törvényt.
A Médiatanács tagjait a Parlament választja meg kétharmados többséggel, vagyis csak akkor választhatja egyedül a ballib a tagokat, ha kétharmadot érne el."
Már ne haragudj, de nem sokat bajlódtál a szöveg értéssel. Hol írtam azt, hogy nem a Parlament választja meg a tagokat? Egyébként a mondandóját meg nem akarod megérteni: ha a másik oldal delegálná a tagokat ugyanígy 100 %-ban, mennyire lennél lelkes?
"Sajnálatotokra most van kétharmada a kormánynak, de csak ezért nem kell mostantól 4/5-del elfogadni a törvényeket." És mit csinálsz, ha majd a másik oldalnak lesz kétharmada? Csak jelzem feléd, mert ismeretlenül is besoroltál oda, én annak sem örülnék.

Napkutya 2011.01.16. 00:27:10

@ermi71: "Na mondjatok a jelenlegi mszp-ből egy neve,t ha megbukik az Orbán kire szavazzunk? Shiffer? Vona? Mesterházy?"

Én nem hinném, hogy a szocik fél-egy éven belül előrukkolnak akárcsak egy névvel.

De teoretice: Ha most előrukkolnának magával a názáretivel, három napon belül akkor is tele lenne a sajtó azzal, hogy a jelölt valaha tökön rúgta a mikulást, vagy dugta a húsvéti nyulat.

Ledarálnák, -és, lássuk be, most még simán meg is tehetnék.

A szociknak, vagy bármi is lesz belőlük, semmi érdekük nem fűződik hozzá, hogy előálljanak egy alternatívával.

ermi71 2011.01.16. 00:33:14

@Napkutya: Na de nem érted? Ha megbukik nyáron az Orbán vagy bármikor a 4 év letelte előtt váratlanul, akkor kikkel jön elő az ellenzék? Ha támadják ha nem, nekik fel kell mutatni hamarosan valakit. Ha nem tudtok egy Orbán kvalitású embert ellene felmutatni akkor nehéz lesz bármit csinálni. Először is az mszp-re vár egy balhé egy átalakulás még amit nem nagyon akarnak meglépni úgylátszik. Megy az idő. Lamperth Mónikákkal Kovács Lacibácsikkal garantáltan nem fognak nyerni.

Kandabula 2011.01.16. 00:33:14

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: Okádjál még. Élvezem. Kérdeztem: van kapucnis pulóvered?

sárkányfő 2011.01.16. 00:33:17

@Alamio: nem máshol vannak a hangsúlyok, hanem te azt feltételezed, ez egy egyenlő vita, hogy van mozgástered. most tudom mi lesz a válaszod, hogy mennyire antidemokratikus a hozzáállásom. de nem az.

ugyanis arról lehet vitatkozni, hogy a sas vagy a héja repül-e magasabbra, de arról, hogy mindkettő madár, arról nem. sajnálom, ez evidencia. ha te ezt nem érted, akkor végletesen rosszul méred fel a helyzetet. harcolni azért, hogy erről vitát nyissunk abszurd. mindkettő madár és kész.
nem száz, de ezer százalékban biztos, hogy a médiatörvény szar. úgy tenni, mintha cáfolhatóak lennének a kritikák, abszurd. egy egész kontinens is ugyanezt gondolja. ha ez sem ébreszt egy leheletnyi kételyt valakiben... sajnálom, de orvosi eset. egész európa rajtunk veri a port, lassan a kontinens szégyenévé válunk, és a jobbosok még mindig ott tartanak, hogy konrád áskálódik, meg a cégek. ez téboly.

mint előbb írtam, ha lenne pici józan esze a kormánynak, vagy felelősség-tudata, akkor akkor is visszavonná a törvényt, ha egyébként jónak találná. ez most a haza evidens érdeke. menteni kéne ami még menthető. ezt nem felfogni, vagy pláne cáfolni... abszurd.

a téboly mai elképesztő csúcstermése schmitt pál megszólalása, aki a tébolyt minden elképzelhetőnél tovább fokozva közölte spanyolhonban, hogy majd mások is követnek minket, vagy követniük kéne......... azt hiszem, ennél beszédesebb példa a jobb oldal tökéletesen, minden extrém jelző kifejezőképességét messze meghaladó módon fényévnyi távolságba elrugaszkodott a valóságtól, már-már megőrült, nem lehetséges.
mint abban az angol abszurd filmben, Mothy Python, amikor süllyed Antarktisz. Már derékig áll a vízben a király, Terry Jones játsza, folyamatosan süllyed, de őszinte, bárgyú mosollyal mondja, hogy nem lesz semmi baj, a talaj szilárd. 5 másodperc múlva elsüllyed és csak a bugyborékok látszódnak.

de az angolok se tudtak annyira abszurdak lenni, mint a magyar jobboldal, mert schmitt pali nem csupán azt bizonygatta, hogy minden oké, de még követésre is kapacitálta a többieket. ép ésszel ez felfoghatatlan.

Napkutya 2011.01.16. 00:36:05

@ermi71: Én nem bánnám, ha az egész régi banda eltűnne a francba, aki 89 óta ott van a parlamentben. Látjuk mire vitték... Akárhol ülnek.

Ha tudnám, milyen egy szakértői kormány, akkor azt hiszem, azt szeretném...

nu pagagyí 2011.01.16. 00:37:22

@Alamio:
Örülök, hogy demokratának gondolod magad. A Német Demokratikus Köztársaság is az volt. Három párt is versengett, de mindig csak az egyik győzött.

Hogyan támogathatsz egy olyan politikust, aki pl. az ÚSZT meghirdetéskor a kormánnyal szembeni kritikákról azt bírta mondani, hogy árt a népnek. Milyen demokrata ez? Egy párt az definíció szerint sem a nép (részt jelent), honnan veszi, hogy ő a népnek megmondhatja mi jó neki és mi nem jó. Tegye a dolgát, viselje el a kritikát, szolgálja a népet amíg bizalmat kap rá. Kioktatatást a nép nem igényel. Sajnos vezéretek súlyos személyiségzavarban szenved, öndefíniciói rabja lett. Már többes számban látja magát. Persze a valóság néha szembejön és pofán csapja (IMF, Eu, most ez a tüntetés). Na ilyenkor van igazán igény belső ellenségre, meg persze a régi kedves pofozózsákra GYF személyében, aki a benzinárakért is felel két év távlatából (a'la sz*gyártó).

Vissza a médiához:
Olvasd el a
@sárkányfő:
által ajánlott cikket.

Kandabula 2011.01.16. 00:46:24

@ermi71: Régóta gondom, hogy egy államférfinek miért kéne egyben jó szónoknak is lennie. Szeretnék végre egy dadogó zsenit látni, aki rendbe hozza dolgainkat. Csak úgy... Ezért én a pártot és tagjainak viselkedését, gyakorlatát fontosabbnak tartom a szónokló vezetőjénél. Sajnos ez nálunk nem így alakult.

Alamio 2011.01.16. 00:51:59

@nu pagagyí: Ezt a tüntetést azért komoly és jelentős pofonnak nevezni mindenképpen aránytévesztés. (Az IMF, Világbank affért lehet).
Ha rendszeressé válik, talán. De abban meg nem hiszek.
Szerinted demokrata politikus nem mondhatja, hogy a kormányát érő kritika a népének árt? Végig azzal érvelsz, hogy mennyire ártalmas Magyarországnak a Médiatörvény, mert mennyi kritikát kap általa a kormány, és általa az ország. Most melyik az igaz?
(Nem ajánlatos más demokratikus meggyőződését megkérdőjelezni: nem tűnsz tőle liberálisnak- és akkor most még finom voltam.)

Kandabula 2011.01.16. 00:56:42

@Alamio: ismételd meg, kissé összefogottabban. Mit akarsz mondani?

Alamio 2011.01.16. 00:57:28

@sárkányfő: Ez a csaknem oldalas komment egyetlen kinyilatkoztatásról szól. Annyiról, hogy deklarálod, hogy igazad van, mert te annak látod ezt az álláspontot, ráadásul mennyi mindenki látja még annak - na igen, mert a kommunizmust is sokan hitték objektíve szükségesnek, meg az "állam rossz gada" elv is volt népszerű. Tényleg nem demokrata a hozzáállás.
"te azt feltételezed, ez egy egyenlő vita, hogy van mozgástered."
És Te véded a szólásszabadságot, méghozzá így. Amíg ilyen az aggodalom hangja, nem sajnálom hogy nem tartok vele. Kérem Hölgyeim és Uraim, a Demokrácia féltői bemutatkoztak egy szép tirádával!

Alamio 2011.01.16. 00:59:04

@Kandabula: Mire vagy kíváncsi? Mert az előző egy szertegazó csokor, és több órája folytatott diskurzus egyik eleme.

nu pagagyí 2011.01.16. 01:01:03

@ermi71: Valahol el kell kezdeni, mert a fejünkre nőnek. Azt kell elérni, hogy nyilvánvaló legyen, nincs már két harmados támogatottságuk.
A hazugságpiramis összedöntése az első tégla kiütésével kezdődik.
Az idő ellenük dolgozik, egymás után sértik meg egykori szövetségeseiket, ábrándulnak ki szavazóik. Februárban újabb hazugságokkal szembesülhetünk: a nem megszorítással. A helyzet megszüli az ellenállás vezetőit ezen nem aggódom. Fog szerveződni valami szövetség-féle alulról. A politikai tér be lesz töltve. Az impotens MSZP jelen állapotában abszolút alkalmatlan és hiteltelen az ellenzéki szerepre. Most pl. mégis résztvesz a készülő tákolmány vitájában. Minek?

sárkányfő 2011.01.16. 01:04:31

@Alamio: hol kérdőjeleztem meg a szólásszabadságod? ne rontsd már el ennyire a végét... ez nagyon méltatlan.
azt szólsz amit akarsz. szabadon. soha nem akarom akadályozni. csak amit mondasz, abszurd, ez az álláspontom. ennyi.

a madaras példa túl távoli volt, itt egy közelebbi:
arról lehet vitatkozni, hogy jók lesznek-e a februári intézkedések. arról, hogy a manyup pénzek államosítása államosítás-e vagy sem, nem.
abszurd állításokat, vagy evidens tények elhazudását a szólásszabadság nevében nem fogok legitimálni semmilyen vitával.
olvastad már a belinkelt cikket?

nu pagagyí 2011.01.16. 01:06:52

@Alamio:
Összekeversz Sárkányfővel. Én nem hoztam fel a külföldi kritikákat, mert az a véleményem hogy Orbánnak a saját népe előtt kell elszámolni tetteivel, hibáival. Kifejezetten sértene, ha külföldi nyomásra módosítaná a törvényt. A belföldi kritikákat kéne meghallgatnia, és persze nem kellett volna elspórolnia az előzetes egyeztetetést azokkal akiket érint.
Kissé megcsavarva az eredeti mondást: Nem elég demokratának gondolnia magát, annak is kéne látszani.

strappa 2011.01.16. 01:22:18

@bng: Feleslegesen háborogsz, ugyanis jelenleg a kormánytöbbség csak akkor nem érvényesülne, ha paritásos alapon választanák a testületet. Minden más esetben a Fidesz uralná a pályát.

Kandabula 2011.01.16. 01:49:42

@Alamio: biztosan hosszú. Nem érdekes. @nu pagagyí: pontosabban: nem elég demokrata (Fidesz) nevet választani, úgy is kell viselkedni.

finalNmbr 2011.01.16. 02:04:56

ameddig nem mondhatok olyat h nem volt holokauszt addig nekem egy libsi/mszps köcsög ne feszüljön azon, hogy a média meg lesz fegyelmezve..

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.16. 02:10:19

vimeo.com/18806123

Szerintem ez mindent elmond. :-)) Innentől lehet jönni azzal, hogy bizony tudta a sok libsi, hogy mért ment ki oda. :-))

Tudta lószerszámot..

Egyébként pedig emberek.. a demokrácia lényege, hogy a társadalom az általa választott képviselők útján gyakorolja a hatalmat.

No már most, ezt választottuk, szerintem MÉG jobban állunk, mint 2006-ban. Nyugodtan lehet menni a parlament elé tüntetni ebben a nagy diktatúrában. :-))

MátyásKirály 2011.01.16. 02:53:55

Az a különbség, hogy 2006-ban a "demokráciában" fleto azt mondta, tüntessenek, majd hazamennek - de aztán mégis szétverette.
Most meg a diktatúrában, tüntetgetnek, utána hazamennek és belefinganak a fürdőkádba.

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.16. 03:43:03

Az csak hagyján.. de a HVG a nagy sajtószabadságban éppen most tüntette el az éjszakai tragédiáról szóló összes kommentet. :-))

Sajtószabadság mi?? :-)))

Erre HOFI mondta a legjobban:
"...A sajtószabadság azt jelenti, hogy az újság most már akármit megírhatna.... PFUJJ DE ROSSZ VAGY... Szal' azt jelenti, hogy az újság most már akármit megírhat!.... Na!....szóval..."

Lumieres 2011.01.16. 04:07:33

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:07:53

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:09:00

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:09:59

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:10:13

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:10:34

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:10:52

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:10:53

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:10:53

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:10:53

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:10:53

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:10:54

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:11:42

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:12:26

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:13:56

@Schaf: Meg az a különbség, hogy nem gyújtogatnak.
A fidesz ellenzékben simán gyújtogatott.

Ne ez a fő különbség.

Lumieres 2011.01.16. 04:33:23

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, support@blog.hu and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Apache/2.2.9 (Debian) Server at szempont.blog.hu Port 80

Csináljatok valamit srácok, mer' ez így nagyon nem megy.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2011.01.16. 04:33:50

A 10.000 ember az kb annyi mint a Munkáspárt szavazótábora, nem?:D

Lumieres 2011.01.16. 04:34:55

@Schaf:

www.youtube.com/watch?v=dsWQ5iSvkP4

Erről lehet írni?
Ez egy milliárdos felesége!!!

Lumieres 2011.01.16. 04:37:48

@JoeHorseDick: Nézd meg a képeken és a videókon.
Tele van vele a net.

Aztán eldöntheted magad,hogy kik is ezek.
Pl itt van ez:

www.youtube.com/watch?v=j0fWroZdTJU

Lumieres 2011.01.16. 04:40:32

@JoeHorseDick: Én úgy láttam, hogy van mindenféle ember. Ez egy sokszínű TÖMEG.

Nem azok a focihuligánok (B-közép), ami 2006-ban gyújtogatott.

Azok a fidesz emberei volak. Fradi-BKÖZÉP. Csányi vagy 0rbán megfizette őket.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2011.01.16. 04:41:01

@Lumieres: köszi láttam, egy csomó hülyegyerek, meg jó pár vén kommunista

Lumieres 2011.01.16. 04:41:58

@Lumieres: Az egészet meg az UD megszervezte.

Most látszik az igazság. Ez a tüntetés. 2006-ban meg gyújtogatás volt, "fideszközeli" felbujtókkal.

Lumieres 2011.01.16. 04:42:50

@JoeHorseDick: Mind a 10 embert láttad? Gyorsan tudsz ÍTÉLNI.

Lumieres 2011.01.16. 04:45:23

@JoeHorseDick: Melyik videó tetszett a legjobban? A CsányiErkás? Az durva anyag

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2011.01.16. 04:45:28

@Lumieres: még nem, de köszi; már be is flageltem mint inappropriate, abusive materialt a Youtube-nak

Lumieres 2011.01.16. 04:49:06

@JoeHorseDick: Én meg azokat utálom, akik MEGFIZETÉK ŐKET, A GYUJTOGATÓKAT!

Röviden a sztori: Csány és 0rbán az egyik Fradi-ujpest meccsen kitalálták, hogy az egyesített B-közép egy kis Csányipénzér szétveri Budapestet és felgyújtja az MTV-t.

Szóval a 2006-os zavargásokat 0robán utasításár az UD szervezte a Fraid-UJpest B-közép szurkolóiból.

ezt nem lehet megírni, de mindenki tUDja.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2011.01.16. 04:50:58

@Lumieres: szabadidődben szar forgatókönyveket írsz?:)

Lumieres 2011.01.16. 04:51:27

@JoeHorseDick: Hány embert láttál a videón? Szerintem nem láttál 10 embert.
Fel se tudod sorolni hogy kiket láttál.

Talán az LMS megmaradt és a két fiatal srác a végén.
Én most ennyit tudok összehozni.

3 ember. A többiekre tényleg nem emlékszem.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2011.01.16. 04:54:00

@Lumieres: tütüke, nézd meg a Tomcat videóját inkább a tüntetésről (ügyes kommunista vagy, megtalálod gondolom). Őt kb. annyira kedvelem, mint téged, de sajnos a zsírmacskának van igaza, és ez tény: ő volt az egyetlen, akit Magyarországon bloggerként a politikai véleményéért elítéltek, és megpróbáltak teljesen tönkretenni, ellehetetleníteni - pártod és kormányod.

Lumieres 2011.01.16. 04:57:29

@JoeHorseDick: Most mondom, hogy én csak az LMP-s politikusra és a két fiatal srácra emlékszem.
De majdnem mindenki rögzített valamit mobillal. 2-3 nap alatt az internet (youtube) összerendezi őket.

Várjá, van vicces is:

index.hu/video/2011/01/15/nem_vagyunk_zombik_tuntetes_a_sajtoszabadsagert/

Az öreg "vörös" tényleg vicces volt, de nem volt "életveszélyes"...

De a fiatal arcok maradnak meg a legjobban.

Lumieres 2011.01.16. 05:01:00

@JoeHorseDick: Láttam az is. Mindeni azt veszi ki a tömegből ami ŐT érdekli.
Meg kell mutatni MINDENKIT!!!!
És Tomcat JÓL CSINÁLJA. A sajtószabadság azt jelenti, hogy Tomcat is odamehet, felveheti (nem verik meg) felveheti, megírhatja a SAJÁT SZEMSZÖGÉBŐL!

Hajrá Tomcat! Most jól csinálod. Ez a sajtószabadság!

Lumieres 2011.01.16. 05:08:13

@JoeHorseDick: És tudod mi az igazság tütöke. Hogy TOMCAT IS OTT VOLT A TÜNTETÉSEN. Őt se lehet leválasztani a tömegről. Ha ott vagy, akkor a TÖMEGET növeled. Neked is ki kellett volna menni, hogyha már ennyire érdekel kik is ezek az emberek.

Jan. 27.-én a saját szemeddel is megnézheted (ha mered)...
SZÁJHŐS!!!!

Lumieres 2011.01.16. 05:13:40

És IGEN, fel lehet tenni provokatív kérdést is.
És lehet rá NEM válaszolni.

Tomcat most kurvajó. Csak ne csináljon "cukrosbombát". Kamera + mikrofon. Ez az igazi TOMCAT.

Lumieres 2011.01.16. 05:14:48

A személyes véleményemet Tomcatr-ről most itt nem osztom meg veletek. Ezt most megtartom magamnak.

Lumieres 2011.01.16. 05:20:43

@JoeHorseDick: Mért "felegelsz" olyan hanganyagot, amit meg se hallgattál. (ez előítélet)

Lumieres 2011.01.16. 05:22:07

@JoeHorseDick: Látom má' elhúztad a beled. Besz@rif@sz!!!

Lumieres 2011.01.16. 05:29:00

@JoeHorseDick: Az más kérdés, hogy "blogolásér" vagy "bombagyártásér" csuknak le valaki 2 hónapra. Persze miután kiderült, hogy kamu, ki is engedték...

Lumieres 2011.01.16. 05:32:52

Tomcat mit szól az UD ügyhöz? Egy igazi provokatív újságírónak ez az igazi TÉMA.

Csányi, Hernádi, Bakondi, Demter, Kövér, 0rbán

Mindeni bennevolt.

És ezekkel a tizenéves kis pöcs demokratákkal foglalkozik? Gyáva sz@r alak Tomcat is. Egy milliárdossal szemben már nem mer meg se nyikkanni.

Lumieres 2011.01.16. 05:35:18

Na mégiscsak kijött a VÉLEMÉNYEM. (elnézést az okádásért).

- Nem látták a BOÁMAT?.... ;)
- De itt van a szék alatt.
- Hol?
- BOOOOÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Lumieres 2011.01.16. 05:43:37

http://www.youtube.com/watch?v=aMIceIRxIDs&feature=player_embedded#!

Volt jobbikos tüni is.

Lumieres 2011.01.16. 05:52:10

indavideo.hu/video/Tomcat_megutotte_Novak_Elodot_20100923

Pedig pofánbaszhatta volna ÉLES helyzeben is Novákot Tomcat.

(pszt: szerintem nem mert odamenni a jobbikos tünteésre Tomcat, mert ott valószínűleg jól megruházzák a SAJTÓSZABADSÁG NEVÉBEN)

árnyékgyuri 2011.01.16. 07:31:12

Engem az zavar, hogy pont olyanok tüntetnek most, akik egy éve még a kuruc kapcsán a szólásszabadsággal való visszélésről nyilatkoztak a tv- ben. Ezért Hiteltelenek. Jó lenne nekik a cenzúra, de legyen a mi cenzúránk, a fideszes cenzúra rossz, de nem bánnák, ha a kurucra mérhetnének csapást.

Sátán meg a Jocó 2011.01.16. 08:41:33

@árnyékgyuri: ez így van.

A pénzoligarchia, helytartóik és kitartottjaik rinyálnak amiatt, hogy már nem ők mondják meg, mi "szabad" és mi nem.

Jellemző rájuk, hogy az a nagy-nagy toleranciájuk a szemközti sublótig ér: "Azt mondhatsz, amit akarsz, feltéve, ha az ugyanaz, amit mi mondunk"

Kíváncsi vagyok, hogy azért összesen mennyibe fájt a helytartóknak a sok bérblogger és megélhetési rettegő apanázsa :)

Én inkább a megvezetett plebset sajnálom....

Ez pedig egy remek írás egy olyasvalakitől, aki VALÓBAN olvasta is a médiatörvényt:
kojak.egologo.transindex.ro/?p=129

Sátán meg a Jocó 2011.01.16. 08:42:02

@árnyékgyuri: ez így van.

A pénzoligarchia, helytartóik és kitartottjaik rinyálnak amiatt, hogy már nem ők mondják meg, mi "szabad" és mi nem.

Jellemző rájuk, hogy az a nagy-nagy toleranciájuk a szemközti sublótig ér: "Azt mondhatsz, amit akarsz, feltéve, ha az ugyanaz, amit mi mondunk"

Kíváncsi vagyok, hogy azért összesen mennyibe fájt a helytartóknak a sok bérblogger és megélhetési rettegő apanázsa :)

Én inkább a megvezetett plebset sajnálom....

Ez pedig egy remek írás egy olyasvalakitől, aki VALÓBAN olvasta is a médiatörvényt:
kojak.egologo.transindex.ro/?p=129

Toporodottordog 2011.01.16. 08:47:25

Szerencsétlen süket birkákat kiküldik tüntetni, azt sem tudják, hogy miért.

Sajtószabadságért? Független sajtóért?

Gondolkodjon el az aki ottvolt, hogy a médiatörvény előtt és után mi változott? Semmi. Ugyan úgy hazudoznak a tv-ben, rádióban, interneten, újságban és mostmár az ilyen blogokon is.

Senki sem tud nekem felsorolni 5 független internetes portált, napilapot, tv-csatornát, mert ilyen nem létezik.. a sajtó sosem lesz civil és független. Ezáltal szabad sem. Civilek szervezték a tüntetést.. pfff.. hánynom kell.

Na mennyi lett a birkafaktrod?

igényes 2011.01.16. 08:56:49

@árnyékgyuri: Nagyon érdekes, amit írsz. Szerintem a kurucot, aki látogatja szíve dolga. Pont ez a baj, hogy szeretné valaki azt mondani ez a helyes. Lehet befolyásolni embereket, de pont nem a neten lévőket, hiszen a neten lévő nem csak az egy "VÉLEMÉNYT" olvassa, hanem rákeres az ellenvéleményekre is.

Nem tudom szerencsés-e a Kuruc elnevezés, maga Rákóczi is elutasította, nem szerette.

A Pallas nagy lexikona szerint "mint annyi más katonai műszó, a magyarsággal akkor egy követ fúvó törököktől származik… «khurudzs» annyi mint fölkelő, insurgens". Bél Mátyás viszont azt állítja, hogy 1514-ben a keresztes háborúra fölkészült parasztságot nevezték kurucnak. Eszerint a szó eredete a latin miles cruciatus, crucifer, cruciger, crux (kereszt) illetve a német Kreuzer lenne a szó eredete.

1671-ben az egri beglerbég így nevezte a magyarországi szökevényeket. Ezután a szó gyorsan elterjedt és 1671-1711 közötti magyar, szlovák és török szövegek egyaránt ezt használták a magyarországi és észak-erdélyi Habsburg-ellenes felkelés résztvevőinek megjelölésére.

Érdekes módon Rákóczi nem használta a szót, inkább a felkelők illetve elégedetlenek kifejezéseket.

Tegnap este elnéztem ezt a szerencsétlen Deutsch Tamást. Ki lehet ez az ember, úgy növeszti, vágja a haját ahogy érdekei kívánja. Hófehér (szűzies)öltönyében nyilatkozott tegnap. Nem az öltöny ellen van kifogásom, nem a haja ellen, hiszen tudom, hogy takarékosan él! Nem ad ki pénzt fodrászra, nem ad ki pénzt sötét öltönyre télen, nem ad ki pénzt immár orr és fűl ékszerre sem.

Munkáslevelező 2011.01.16. 09:14:31

@Schaf: Poszttársam,be következett ,amit a világ sajto
előre látot: a szélsőjobb cenzúra befogta a száját a HVG-nek, nem irhatja le az Eseményeket. A HVG zászlos hajo a szélső jobb korbácsolta tenger vizen.

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.16. 09:18:04

@Munkáslevelező:

Hova jut ez az ország.... menjünk mi is tüntetni! :-)))

igényes 2011.01.16. 09:18:08

Ötödik napja nézem már a Való Világot!

Az én megitélésem szerint a műsorban jelen lévő emberek nem rosszabbak, sőt jobbak mint a jelenlegi magyar kormány.

Próbáltam kiosztani a szerepeket.

Egy szereplő, akit kiszavaztak a tegnapi nap folyamán, kisértetiesen hasonlít egy nagy emberre, egy közjogi méltóságra, persze a méltóság férfi. (II. VH kezdete 1918)

Vajon kitaláljátok?, Tudom igen!

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.16. 09:23:04

Apropó.. ebben a qrva nagy diktatúrában miért nem kezdték még halomra a Dunába lőni az elmúlt 8 év felelőseit?

Akik megduplázták az államadósságot, akik a dolgozó réteg nagy részének utolsó tartalékait is eltüntették?

Vagy elkezdték már belelőni őket, csak nem lehet megírni? :-)))

Ui.: Nekem az Index-es videóban a legjobban a pártpolitikailag független, szegfűvel hadonászó nyugger tüntető tetszett. :-)))

Munkáslevelező 2011.01.16. 09:36:45

@Schaf:
"Akik megduplázták az államadósságot,"
Kedves Poszttársam,tévedzs. 2 egész 1/2*esre növelték (1 jó Sajtomunkás az pontos).
És mindzet azért, hogy lehessen fizetni a Nyugdijasokat.Ha 4*esre emelték volna az állam adósságot az sokal jobb lene mert most nem lene veszélyben a Sajtószabadság.

isssti 2011.01.16. 09:50:47

Kedves posztiró: "KULTÚRÁLTAN DEMONSTRÁLNI" ott lehet, ahol nem attakolják le a békés szándékú demonstrálókat - - többekközött ez a lényegi különbség a "ballib" és jelenlegi hatalomgyakorlók közt..

Tüntetni meg nygodtan tüntessetek, demonstráljatok bármi ellen, ami nem tetszik: mostantól már ezt is büntetlenül lehet - ilyen ez a rohadt Orbán diktatúra!

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.16. 09:52:42

@Munkáslevelező:

Ki is mennek tüntetni a sajtószabadságért.. :-))

Tudod mikor lesz itt igazi tüntetés? Amikor februárban bejelentik, hogy annyi a korkedvezményes nyugdíjnak, hogy nincs 13.-ik havi nyugdíj, hogy a munkanélküli segély maximum 2 hónapig jár, hogy közmunka van pénzért (pl. lehet menni gátat építeni, azt elég sok helyen kell) és hogy minden rokkantnyugdíjas ellátást felülvizsgálnak.

Munkáslevelező 2011.01.16. 09:55:26

Ujabb darab a Sajtószabadság lábbal tiprására:
", és utána még kib@szott sokan megsebesültek :S:( Gyerekek, azért nem mondják el az igazat, mert Magyarországon NARANCS DIKTATÚRA VAN :/:=(""
Bele van folytva a szó a független médiákba, pl HVG
Forás: kuruc.info/r/2/72595/

Ezért kell menni és tiltakozni.

Munkáslevelező 2011.01.16. 09:56:52

@Schaf: Arra vissza kel hozni Görényi tábornokot. Ő majd rendet rak-

igényes 2011.01.16. 10:06:32

Vajon miért nincs a gáton Orbán, Illés, Schmitt?
Átveszi-e a hatalmat a Katasztrófadédelemis Bakonditól? Leválltják-e Illést?

Óriási sajtóössztűz foglalkozik a médiatörvénnyel, a multicégek válságadójával, de az egyre nagyobb pusztítást, és az országnak hatalmas károkat okozó belvíz nem igazán foglalkoztatja a "mértékadó" országos sajtót! Pedig súlyos következményekkel fenyeget a nagy árvizek kárait elérő belvizek által okozott pusztítás!

Csupán a hírek töredéke említi, és messze nem valós súlyának megfelelően azokat a már igazán emberfeletti erőfeszítéseket, melyet a belvíz által sújtott területek lakossága, katasztrófaelhárító szervezetei, és azok dolgozói folytatnak azért, hogy mentsék, ami még menthető, még a kilátástalannak tűnő helyzetekben is!

A "kisebbségek érdekvédelmében" oly harcos sajtómunkások, mintha nem érzékelnék kellő súllyal a kelet-Magyarországon jelentős népességet sújtó katasztrófát. Ez mutatja igazán mennyit ér a liberális szolidaritás, és szociális érzékenység!

Nem marad más, ismét a civil szervezeteknek kell megmozdulni, kiépíteni a kapcsolatokat, és megszervezni a segítségnyújtást!
Kezdjünk hozzá!
Varga

igényes 2011.01.16. 10:17:54

Hol vannak a vezetőink, vagy a parlament nincs vízközelben?

ujsag.allatvilag.net/2010/05/arviz-katasztrofa-milliardos-karok/

Mindfield 2011.01.16. 10:35:31

@isssti: "nem attakolják le a békés szándékú(!) demonstrálókat "

Szép mondat! A Tv székházat is egy sor vasággyal együtt 50 kilós egyetemista meg nyugdíjas ostromlta meg, mi? Azt a terembúráját ennek a hatalomnak!

apanna 2011.01.16. 10:38:58

"A tömeget látván a résztvevők többsége fiatal volt, valószínűleg az értelmiségi réteg jelenlegi vagy leendő tagjai."

Na épp ezért elolvashatta volna azt a fránya törvényt.

Az mszp azon gyúr, hogy sikertelenné tegye a kormányt, és ehhez mindent meg is tesz.
Orbán bejelentése, hogy min változtatnak, 2 napja tudható, de a népszava már le is hozta, hogy megbukott.....
Tegnap éjjel meghalt 3 ember ,és reggelre kelve azt kell látnom, hogy 3 hullazsák fekszik az utcán.
Kinek kell ez a szemét???

Jó lesz az a médiatörvény.

apanna 2011.01.16. 10:43:55

@Schaf:
"Tudod mikor lesz itt igazi tüntetés? Amikor februárban bejelentik, hogy annyi a korkedvezményes nyugdíjnak, hogy nincs 13.-ik havi nyugdíj, hogy a munkanélküli segély maximum 2 hónapig jár, hogy közmunka van pénzért (pl. lehet menni gátat építeni, azt elég sok helyen kell) és hogy minden rokkantnyugdíjas ellátást felülvizsgálnak. "

A 13 havi nyugdíj megszűnt. Még az előző ciklusban.....
Már elnézést, hogy nem szeretnék még több volt 38 éves rendőrt 280 ezer forinttal nyugdíjban látni..
A többi marhaságodhoz meg kár hozzátenni, bármit is...

isssti 2011.01.16. 10:48:17

@Mindfield: Apuci, de ugye tudod, hogy nem csak tv ostrom volt?
Vagy a többit átaludtad?

..akkor jó hosszúúúúúúúúúúúúúúúú téli álmod volt - az összes kordonról is lemaradtál: nem tudod mit veszitettél.

Nemzei ünnep kordon nélkül, demonstráció rendőri igazoltatgatás-zaklatás-"sün" nélkül - ez csak mostanában lett újra divat : becsüljétek meg magatokat a Kossuth téren -nekünk ezek nem adattak meg a ti elveitek uralma alatt..

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.16. 11:32:46

@apanna:

Igazad van... és kihagytam a felsorolásból a közalkalmazottak felének világgá küldését és az ingyenes "alibi" felsőoktatást is. :-)

(Istenem mennyivel kevesebb kommentelő lesz itt hamarosan)

apanna 2011.01.16. 12:00:23

@Schaf:
Minden kormány leépíti a közalkalmazottakat. Sokan vannak. Már ez előző éra is leépített, meg az az előző is. Mégis rengetegen vannak, a bürokrácia megöli az országot. 1 darab papírért napokat kellett sorban állni, és 10 kézen ment keresztül.
Nem attól döglődik az ország, mert szűkül a közalkalmazottak létszáma.
Abból, hogy itt mindenki kereskedni akar. A termelőtől megveszi valaki, az ráteszi a hasznát, majd továbbadja másnak, az is ugyan ezt csinálja, végül eladja egy multicégnek, az is rátesz. Minden e köré épül.
dolgozni ki fog?????? Hol van itt ipar??? Kitehetjük az országra, hogy off-shore, meg nettitárnő....

Munkáslevelező 2011.01.16. 14:53:30

@tölgyes: Nem értek eggyet. A sajtó mellet a tudos- és müvészvilág is tiltakozik.
Az egész világ tiltakozik.
- Agnes Heler - Newjorki nemzetiségű (sajnos , videóját nem találni itt: nepszava.com/2010/12/amerika/elindult-a-szabad-magyar-televizio-amerikabol.html, én még néztem, törve beszél magyarul,de a tiltakozás áthallik, sok más tiltakozók is ott ki vannak téve) világ hírű Marx szaktudos)
- Andreas Siff - Svájci nemzetiségű zongora művész
- Ivan Fischer - Szovjet nemzetiségű kar mester
Az értelmiség krémje,kiket a Magyar Sajtószabadság iránti aggódás hozott össze, tiltakozik.

Kandabula 2011.01.16. 18:36:41

@Munkáslevelező: felsorolásodat folytatom:
- Franz Liszt,
- Béla Bartók,
- Endre Ady,
- Albert Szent-Györgyi,
- Georg Békésy
- Jenő Wigner,
- Dénes Gábor,
- János Neumann,
- György Hevesy,
- János Harsányi,
és még sokan mások. De nem ez a lényeg. A lényeget egyszerűen nem értheted. Nem áll rá az agyad. Ami nem baj, kell ilyen is. Ez a szabadság. Ami Neked eddig is meg volt. Bizonyára éltél is vele. (Egyébként Heller Ágnes két "l"-el írja a nevét. Egyike volt a rendszerváltás fő előkészítő ideológusainak, Tamás Gáspár Miklóssal együtt. Te meg akkor hol voltál?)

Kandabula 2011.01.16. 18:38:09

A főként Párizsban élő Mihály Munkácsit kifelejtettem...

Kandabula 2011.01.16. 18:39:01

Elnézést: Munkácsy.

Pistie 2011.01.16. 19:49:17

@isssti: "Kedves posztiró: "KULTÚRÁLTAN DEMONSTRÁLNI" ott lehet, ahol nem attakolják le a békés szándékú demonstrálókat - - "

Ezen hangosan nevettem. Melyik békés szándékú demonstráló dobálja macskakővel a rendőröket? Illetve melyik borogat fel autókat? Persze költői kérdés. Egy kulturált tüntető ilyet nem tesz. Lásd ezeket.

Munkáslevelező 2011.01.16. 20:24:46

@Kandabula:
KÖSZÖNÖM és ki egészitem listádat.
George Lukats
Agnes Heler tanitója. George Lukats világ hirű markszista,és már akkor lövetett mikor Görényi Tábornok édes apja meg nem született.
Agnes Heler 2l,de én jeleztem ezel,hogy egy ilyen nagy Tudosasszony nem lehet Pokoli/Pokolos mert az félre érthető. Azaz polkorrekt vagyok.
Nem tudom értelmezni soraidat ,hogy én nem ismerek jelentős filozófusokat.
TGM az , aki Ártatlan Patai Jauzsika esetét leirta a Világsajtónak. Az Előkészítésben (1988-1990) eggyütt voltunk tüntetni,csak akkor még nem tudtam, hogy az nem jó.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.17. 21:46:22

Miért üldözik szegény ártatlan aranyos,kedves zsidó polgártársaimat a róhat nácijak mindég az idők kezdete óta? Róhagyanak meg a nácijak!
Mékeüdőzniaszegényt?

Kandabula 2011.01.19. 19:06:00

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: örülök, hogy vagy. Üldözjél. Elöbutobb útoléred magadat.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.19. 21:32:31

@Kandabula: Tessék,tessék?
Nem hallom,mert zörög a sárhányó! :)
süti beállítások módosítása