(Köz)szempont

Hazánk és a világ ügyes, de leginkább bajos dolgai, felrázva, nem keverve.

Kontakt

Az e-mail címed:

A legújabb szempont a FeedBurner-rel jut el hozzád.

Személyes kontakt: kozszempont@gmail.com

Követési távolság:

Ezeket szeretjük:

Vitatott szempontok

  • sorica123 (törölt): 'Egyszerűen csak emberközelivé válna, és ami még ennél is lényegesebb: jóval modernebbé.' - szerin... (2011.02.01. 09:42) Könyvtári tragikomikum
  • Kandabula: @SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: johogyvansárhányod. Nekemnincs. (2011.01.20. 00:51) Valami változott
  • SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: @Kandabula: Tessék,tessék? Nem hallom,mert zörög a sárhányó! :) (2011.01.19. 21:32) Valami változott
  • Kandabula: @SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: johogyvagy! Üldözjél, előbutob utoléreld maga... (2011.01.19. 19:08) Valami változott
  • Kandabula: @SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: örülök, hogy vagy. Üldözjél. Elöbutobb útolér... (2011.01.19. 19:06) Valami változott
  • Utolsó 20

Író, szerző, műfordító

Ki elől menekül Sztojka?

2009.02.11. 20:56 H00ligan

Negyedik napja, hogy a rendőrség körözi Sztojka Ivánt, a veszprémi gyilkosság egyik gyanúsítottját. Ez alatt az idő alatt már több olyan történet/feltételezés/találgatás is napvilágot látott, ami arra utal, hogy a férfinak az előélete finoman szólva sem volt teljesen makulátlan. Kapcsolatba hozták már a lakásmaffiával, a Balaton déli partjának felügyeletével (védelmi pénz, prostituáltak, stb.), vagy drogügyekkel is, csak hogy a legkeményebbeket említsük.

Talán igazak a feltételezések, talán nem, a hivatalos személyek egytől egyig a lehető legóvatosabban fogalmaznak. Minden esetre Sztojka ellen már elindították a vagyonosodási vizsgálatot, ami sejteti, mégis lehet valami a háttérben. Ha ez tényleg így van, a férfinek most a legkisebb problémája lehet az, hogy a rendőrség körözi.

Ezeket a bűnöket ugyanis szervezett keretek között szokta elkövetni az alvilág, ami nem sok jót sejtet. Ha Sztojkának ténylegesen köze van akár egyik, akár másik – egyelőre még csak – feltételezéshez, akkor nagy valószínűséggel nem csak a rendőrség van a nyomában. Akár elkapják, akár nem, a vizsgálato(ka)t már megindították, így ha volt/van valami takargatni valója, az előbb vagy utóbb napvilágra kerül majd. Ha pedig mélyebb kapcsolata is volt az alvilággal, akkor a férfi komoly veszélyt jelenthet a számukra, mert ha a rendőrség elkapja, beszélhet. Ezért koránt sem mindegy, hogy ki találja meg hamarabb.

Sztojka számára egyik variáció sem kecsegtet sok jóval, bár az is lehet, hogy az egészből semmi sem igaz. De ha akár 1 százalék is fedi a valóságot a feltételezésekből, akkor csak remélhetjük, hogy igaz a közhely. Győz az igazság?

2 komment

Címkék: maffia rendőrség veszprém siófok sztojka iván enying

A bejegyzés trackback címe:

https://szempont.blog.hu/api/trackback/id/tr98937732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.02.11. 20:59:49

"Akár elkapják, akár nem, a vizsgálato(ka)t már megindították, így ha volt/van valami takargatni valója, az előbb vagy utóbb napvilágra kerül majd." - hát, ez egyáltalán nem szükségszerű következtetés.

Hiszékeny 2009.02.12. 12:10:13

Teljesen mindegy, hogy ő késelt vagy nem, ott volt, gazdagon élt...Siófokon millió ismerőse volt...évek óta egész Magyarország tudta, hogy Siófok a maffia tanyája, csak a siófoki polgármester nem tudta? Látni, hogy fél beszélni is, pedig nagyon szimpatikus ember. Ilyen félelembe tartják ezek a bűnbandák a városokat, településeket. Igenis tudták már rég a hatóságok, rendőrség, az ország, az emberek, hogy hol és kik tartják félelembe a helyeket.
Évek óta azért nem mentem pl. Siófokra nyaralni min.egy hétre, mert azt beszélték kocsit törnek fel, nyaralókat rabolnak ki, támadnak meg, betörnek...stb.. miért halgatnak a siófokiak????
Ez nonszensz, hogy senki nem beszél, mert fél!!!
süti beállítások módosítása